כלי בינה מלאכותית
מדריך זה מציג את הכלים העיקריים שיעזרו לכם להיות יצירתיים ויעילים יותר. כלי AI חדשים מופיעים בקצב מסחרר. ריכזתי עבורכם אוסף כלים רלוונטיים שיחסכו לכם זמן ומאמץ. הכלים מתאימים לכל אחד: בעלי עסקים, מקבלי החלטות, יוצרי תוכן, וכל מי שמעוניין ללמוד כיצד להשתמש בכלי AI . מדריך זה מתמקד בכלים ליצירת טקסטים. כל כלי במדריך יוצג עם דגש על יתרונות וחסרונות. המדריך הינו חלק משלים להרצאה ולסדנה שלי בנושא בינה מלאכותית. אז בואו נצא לדרך, שיהיה לכם בהצלחה בשימוש ובהטמעת הכלים בחיי היומיום.
הערות חשובות לפני שמתחילים:
תמיד חייבים לבצע בדיקה נוספת לכל תוצאה שהכלים יתנו לכם!
פרטיות, אל תתנו לכלים מידע פרטי, סודי!
איך משתמשים בכלי בינה מלאכותית?
הפעלה מוצלחת של כלי AI דורשת זמן למידה. ככל שתשתמשו יותר בכלים, כך תפתחו מיומנויות ותגיעו לביצועים טובים יותר. אני ממליץ לכם, לצורך תרגול, בקשו מהכלים שיכתבו עבורכם הוראות הפעלה. אל תסתפקו בתשובה שתקבלו. שאלו שאלות המשך על מרכיבי התשובה. המשיכו לשאול ולהעמיק עד אשר תהיו מסופקים מהתשובה שקיבלתם. אל תצפו לקבל תשובה מצוינת אם שאלתם שאלה כללית פשוטה. ככל שתדייקו את השאלה, ותמשיכו לשאול שאלות המשך, כך תשפרו את התוצאה. כדאי מאוד להתחיל את השאלה עם ״כיול״ של הכלי, הגדירו לו מה המומחיות שלו, כמו למשל: ״אתה מומחה לתזונה בריאה״. נסו לבדוק איזו הוראה תניב לכם תוצאות אופטימליות.
חשוב לשים לב!
קחו בערבון מוגבל כל תוצר שתקבלו מכלי בינה מלאכותית. במקרים מסוימים תפגשו תופעה של הזיות, אתם תקבלו את הרושם שאתם משוחחים עם ייצור חכם. אל תטעו, מדובר במכונה הפועלת על בסיס מתמטי. הכלים לא יודעים שום דבר, הם לא מרגישים שום דבר. הם יודעים לחזות מה אמורות להיות המילים הבאות, זהו. מעבר לכך, אנחנו לא ממש יודעים על בסיס איזה מידע הם למדו. ולכן, לפעמים תגלו שהם לא מדייקים. אני מציג בעמוד זה אך ורק גרסאות חינמיות של הכלים. במקרים רבים, הגרסאות בתשלום מציעות יכולות משופרות.
There is an AI for That - אינדקס לכלי בינה מלאכותית
קישור לאתר
אתר זה הוא לא כלי בינה מלאכותית, אלא שער, פורטל, לעולם הכלים. לכן, כדאי להתחיל את המסע באתר זה, ולבדוק האם קיים כלי ספציפי לתחומי העניין שלכם. כפי שתראו, ישנם כלים רבים. לפני שתמהרו לבדוק כלי לא מוכר, אני ממליץ לכם להכיר את הכלים העיקריים.
כלי בינה מלאכותית עיקריים:
ChatGPT
תעשו הרבה כבוד, כי זה הכלי שהתחיל את הכל. לפניו, בינה מלאכותית הייתה מושג לחוקרים במעבדות. בזכותו, לכולנו יש כרגע גישה לכלים בעלי עוצמה אדירה.
קישור לאתר ChatGPT
יתרונות:
ChatGPT הוא כלי מצוין בכל מה שקשור ליצירתיות. למשל, תוכלו להשתמש בו לנושאים הקשורים ליצירת תוכן. כתבתם טקסט ואתם רוצים עריכה לשונית? לתרגם את הטקסט לשפה אחרת? הוא אלוף בזה.בנוסף, ChatGPT יודע לקצר טקסטים, להפוך אותם לשיווקיים, אקדמאיים, מרתקים וכו׳.
זקוקים לעוזר מחקר? הכלי יכול לסייע בהסקת מסקנות לגבי נושאים אותם אתם חוקרים.
שיווק דיגיטלי, הוא העוזר הטוב שלכם לנושא. הכלי יודע לבנות דפי נחיתה, לטייב תכנים ולעזור לכם לקדם מטרות בסביבה הדיגיטלית.
אסטרטגיה, בדקו את היכולות של הכלי בכל הקשור לקבלת החלטות. לדוגמה, כיילו אותו כיועץ עסקי ובדקו את יכולותיו.
חסרונות:
הזיות, כפי שרשמתי למעלה, הוא עלול להציג תוצאות לא נכונות.
ChatGPT לא מעודכן בזמן אמת. ייתכן שהמידע שיציג לכם לא עדכני או שגוי.
שיקול דעת, שימו לב, ההצעות שלו יכולות להיות שגויות, בצעו בדיקה נוספת והפעילו שכל ישר.
Claude
קישור לאתר Claude
יתרונות:
קלוד הוא כלי נהדר המסוגל לבצע פעולות רבות ומורכבות בעולמות הטקסט. בנוסף, יש לו יכולות מרשימות גם בנושאים מתמטיים, כתיבת קוד תכנות, והסבר מושגים מורכבים. Claude מזכיר במקרים רבים את צ׳ט ג׳יפיטי ולכן, קשה להגדיר האם אחד משניהם טוב יותר. אני נוהג לתת מטלות לשניהם, להשוות את התוצאות, ואז לבחור את המועדפת, או לשלב בין התוצאות.
חסרונות:
כמו הכלי לפניו, גם קלוד לא מחובר לרשת בזמן אמת. גם הוא מוגבל מבחינת הידע עליו התאמן. גם קלוד עלול ״לטעות״, היו מודעים לאתגר ההזיות.
Perplexity
קישור לאתר
יתרונות:
בניגוד לשניים הקודמים, לכלי זה יש יכולות אחזור מידע מהרשת. מכאן היתרון שלו בנושאים מסויימים. למעשה, הוא מהווה גרסה מעניינת, עדכנית, למנועי חיפוש. אני מוצא כלי זה יעיל יותר בכל הקשור למחקר. אם הכלים הקודמים עוזרים לי בעיקר ליצירה של תוכן, Perplexity עוזר לי לבדוק עובדות. התייחסו אליו כאל כלי יותר אקדמי. מבחינתי, היתרון הגדול שלו נמצא במראי מקום. כאשר תשאלו אותו שאלה, הוא יציג לכם את המקום בו נעזר ליצירת התשובה.
חסרונות:
למרות שהוא מחובר לרשת, עדיין חשוב מאוד לבדוק את המקורות אותם הוא מציג! אנחנו לא יודעים מה טיב, איכות המקורות בהם הוא משתמש. כמו כן, הטילו ספק בעדכניות (ובנכונות) המידע שהוא מציג.
Gemini
קישור לאתר
יתרונות:
ג׳ימיני הוא כלי שפותח על ידי גוגל, ולכן יש לו יתרון משמעותי. Gemini מחובר לרשת, הוא מעודכן יותר מאשר כלים אחרים. אני משתמש בו כדי לבצע פעולות על תכנים מהרשת. למשל, הוא יכול לסכם עבורכם תוכן מאתרים. בקשו ממנו נושאים הקשורים לתכנים מהרשת ותופתעו מיכולותיו.
חסרונות:
כמו במקרים הקודמים, תמיד מומלץ לבצע בדיקה בעצמכם לגבי המידע שהוא מציג.
Deepseek
קישור לאתר
יתרונות:
מולטי מודל רב עוצמה! בעת כתיבת שורות אלו הוא חינמי. אני ממליץ לכם להתנסות בכלי, אתם תהנו מעוצמות חישוב אדירות. לכלי יכולות משולבות כמו בכלים הקודמים. יחד עם זאת, הוא מאפשר בגרסה החינמית חוויה השמורה לגרסאות בתשלום של כלים חזקים אחרים. בדקו את אופצית Deepthink, ותהנו מצפייה מתהליך החשיבה של הכלי. מדובר במנוע רב יכולות המאפשר לכם לבדוק את גבולות כלי הבינה המלאכותית בגרסתם החזקה ביותר.
חסרונות:
כדאי לכם לבדוק את הכלי כל עוד הוא מאפשר שימוש חינמי, סביר להניח שבהמשך יגבו תשלום עבור היכולות המתקדמות שלו.
כמו במקרים הקודמים, אני ממליץ לכם לזכור את נושא הפרטיות.
זכרו לא להציג לאף כלי מידע פרטי, סודי.
כלי ה AI שישתמש ב Data שלכם!
NotebookLM
קישור לאתר NotebookLM
יתרונות:
הכלים האחרים אינם חושפים את המידע עליו התאמנו. כלי זה מאפשר לכם לבצע מחקר על מידע שאתם תעלו לתוכו! אתם יכולים להעלות לכלי קבצים שונים, כמו למשל קבצי PDF עמוסים בתוכן. לאחר שתיצרו עבורו את מאגר המידע, תוכלו לשאול שאלות ולבקש משימות על המידע. לדוגמה, הזינו לכלי קובץ PDF של מאות עמודים ואז בקשו ממנו סיכום של התוכן. אתם יכולים להעלות מספר קבצים שונים ולבקש ממנו שיצור עבורכם סינתזה. זה חשוב במיוחד אם אתם זקוקים לעזרה בכתיבת מאמר, או עבודת מחקר. בנוסף, בלחיצת כפתור, הוא יכול לסכם את התוכן ולהציגו כפודקסט! תוכלו להאזין לתוכן, במקום לקרוא.
חסרונות:
הכלי הוא קצת יותר למתקדמים. הוא לא מתאים לכולם מכיוון שאין בו מידע קודם. הוא מתאים למי שצריך לעבוד על מידע ייעודי משלו.
אני מקווה שמדריך זה עזר לכם להכיר ולהשתמש בצורה טובה יותר בכלים.
אתם מוזמנים לקרוא את המאמרים הנוספים שלי בנושא.